Saadessani käteen ensimmäisen DISC-henkilöanalyysini, minulle tuli pienenä järkytyksenä ja ehkä hiukan alaston olo siitä, että nyt kaikki tietävät, mitä ajattelen tai millä tavalla toimin. Mietin, miten 10 minuutin kyselyyn vastaamisen jälkeen, järjestelmä voi yhtäkkiä sylkäistä raportin, joka kuvaa hyvin tarkasti omaa toimintaani. Myös ne kohdat, joita en aluksi omassa toiminnassani tunnistanut, alkoi pienen pohdinnan jälkeen tuntumaan tutummilta. 

Nykyään kun kohtaan uusia ihmisiä ympärilläni, mietin automaattisesti, millainen tuo henkilö on luontaiselta toimintatavaltaan. Se auttaa minua mukauttamaan omaa käyttäytymistäni sekä ymmärtämään erilaisuutta, eli että kaikki eivät toimi samalla tavalla tietyssä tilanteessa. Olen niin kiitollinen, että olen päässyt kehittämään työni kautta omaa itsetuntemusta ja se on auttanut minua valtavasti myös omassa henkilökohtaisessa elämässäni.

DISC henkilöanalyysi on yksi käytetyimpiä työkaluja johtamisen kehittämisessä ympäri maailmaa. Se auttaa johtajia ymmärtämään omaa käyttäytymistä sekä luontaisia toimintatapoja erilaisissa johtamisen tilanteissa. Johtajan on erittäin tärkeä ymmärtää, miten muut kokevat hänen tapansa toimia. Esimiesakatemian DISC Johtajuusprofiiili tarjoaa arvokasta tietoa ja vinkkejä johtamisen, vuorovaikutuksen, tiimityöskentelyn sekä koko organisaatio viestinnän parantamiseksi.

DISC- pohjaiset valmennukset saavat lähes poikkeuksetta erinomaista palautetta siitä, että konkreettinen hyöty on heti otettavissa käytäntöön ja yleisin kommentti onkin, miten silmiä avaava valmennus oli ja miten tarkasti oma raportti itsestä kertoi. Annamme kielen erilaisuuden käsittelemiselle. Valmennus tai purkutilaisuus aloittaa yleensä vahvan itsereflektion, joka auttaa konkreettisella tavalla parantamaan vuorovaikutustilanteita ja niiden vaikuttavuutta.

Suurin hyöty oman luontaisen toimintatavan tunnistamisesta tulee siitä, että se auttaa tunnistamaan yksilön vahvuudet, kehittämiskohteet sekä käyttäytymistavan erilaisissa tilanteissa. Tiimien kehittämisessä DISC- analyysit koetaan vertaansa vailla olevana työkaluna. DISC- auttaa tiimiläisiä ymmärtämään erilaisuutta, eli toistensa käyttäytymistä, vahvuuksia sekä heikkouksia. Tämä auttaa tiimityöskentelyä siinä, että kukin tietää miten kommunikoida rakentavammin ja miten voidaan konkreettisesti auttaa tukemaan ja täydentämään toisiaan.

Jatkuva muutos on arkipäivää useimmissa yrityksissä ja muutoksen johtamisessa DISC-auttaa viestimään tulevat muutokset erilaiset ihmiset ja viestintäodotukset huomioiden. Näin ollen erilaisilta konfliktitilanteilta päästään usein välttymään tai niiden riskejä pystytään minimoimaan.


Kirjoittaja on Esimiesakatemia palvelupäällikkö Elina Lähdesmäki, joka sertifioitu DISC -asiantuntija ja ollut työssään mukana satojen avainhenkilöiden DISC -prosessin toteuttamisessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *