Henkilöstöpalvelut

Kaikki lähtee ihmisistä. Henkilöstöpalveluillamme varmistat, että organisaatiossanne on laadukkaat HR-prosessit. Teemme myös esimiesten ja asiantuntijoiden rekrytointia ja soveltuvuuden arviointia moderneilla työkaluilla, yli 20 vuoden kokemuksella.


HR-PROSESSIT

Toteutamme HR -prosessien suunnittelun tai käytännön toteutuksen alusta loppuun tarpeidenne mukaisesti yli 20 vuoden kokemuksella. Osa-aikainen HR resurssi on kustannustehokas ja helposti skaalattava vaihtoehto omalle HR -henkilöstölle.

Esite >

SUORAHAKU ESIMIES- JA ASIANTUNTIJAROOLEIHIN

Autamme yritystäsi löytämään juuri yrityskulttuuriinne ja tarpeeseen soveltuvat esimiehet. Toteutamme rekrytoinnit yhdessä keskijohdon- ja esimiesten rekrytointiin ja suorahakuihin erikoistuneen kumppanimme kanssa.

Perehdymme liiketoimintaanne, jotta pystymme tunnistamaan oikeat kandidaatit. Meidän tehtävämme on herättää heidän mielenkiinto tehtävää kohtaan. Varmistamme lisäksi kandidaatin soveltuvuuden ja osaamistason organisaatiosi tarpeisiin sopivaksi. Teemme tarvittaessa myös osaamisanalyysin, käyttäytymistyylianalyysin sekä varmistamme, että kandidaatti on yrityskulttuuriinne soveltuva.

Konsulttimme ja partnerimme ovat kokeneita HR-toimijoita ja olleet mukana lukuisissa esimiesrekrytoinneissa eri toimialoille.

 

SOVELTUVUUDEN ARVIOINTI

Soveltuvuuden arviointia käytetään kartoitettaessa tehtävässä menestymisen kannalta keskeisiä ominaisuuksia, kuten käyttäytymisprofiilia, jota on vaikea arvioida pelkän työhaastattelun tai perinteisen rekrytointiprosessin avulla.

Soveltuvuuden arviointi antaa tärkeää tietoa hakijoiden luontaisesta käyttäytymistyypistä, tiimityöskentelyroolista, johtamisvalmiudesta, motivaatiosta, stressinhallinnasta, ongelmanratkaisusta sekä vuorovaikutustaidoista.

Saatua tietoa voidaan hyödyntää rekrytointipäätöstä tehtäessä sekä myös perehdyttämisessä, motivoinnissa ja johtamisessa.

”We hire people for their technical skills and we fire them for their behaviour” – The Financial Times